perjantai, 27 joulukuun, 2024
3 C
Helsinki

Yritysrahoitus kuntoon: Löydä parhaat rahoitusvaihtoehdot kasvulle

Lue vinkkimme yritysrahoituksen järjestämiseen – Vältä yleisimmät virheet ja kasvata liiketoimintaasi

Yritysrahoitus on tärkeä osa minkä tahansa yrityksen menestystä. Rahoitus on tarpeen, kun yritys haluaa kasvaa tai laajentua, investoida uusiin laitteisiin tai teknologiaan, tai kun yrityksen kassavirta on tiukka. Tässä artikkelissa käsittelemme neljää tärkeää yrityksen rajoitusvaihtoehtoa: yrityslaina, kiinteistörahoitus, laskurahoitus ja yritysleasing.

Yrityslaina

Ad Description

Yrityslaina on ulkopuolinen sijoitus, jonka voit hankkia yrityksellesi. Yrityslainan määrä riippuu pääasiassa yrityksesi edellytyksistä ja lainanantajan tarjoamista ehdoista. Joillekin lainanantajille erikoistuminen vain pienempiin tai suurempiin asiakkaisiin on tyypillistä. On aina järkevää vertailla eri lainavaihtoehtoja, olipa yrityksesi pieni tai suuri. Voit maksutta vertailla yritykselle rahoituksen esimerkiksi Kreditan kautta.

Miksi yritykset hakevat yrityslainaa?

On monia syitä, miksi yritykset saattavat tarvita yrityslainaa. Varat voidaan käyttää esimerkiksi hankintojen tai liiketoiminnan laajentamisen rahoittamiseen. Yrityslainan kulut voivat vaihdella merkittävästi, ja tarkka yleiskatsaus niistä saadaan parhaiten tekemällä hakemus alan palveluntarjoajalta. Huomaa, että hakemus ei sido sinua mihinkään, eikä yhteystietojasi jaeta lainanantajien kanssa ennen kuin valitset sinulle sopivimman lainatarjouksen.

Kuinka paljon yrityslainaa voin saada?

On suositeltavaa hakea lainaa, jonka yrityksesi kykenee maksamaan takaisin. Liian suuren lainan hakeminen voi vaikuttaa kielteisesti yrityksesi mahdollisuuksiin. Yleensä on mahdollista saada yrityslainaa jopa 30% yrityksesi vuosittaisesta liikevaihdosta.

Mitä on yritysrahoitus?

Yritysrahoitus on kokonaisvaltainen lähestymistapa yrityksen taloudenhallintaan ja sen tavoitteena on varmistaa yrityksen vakaa taloudellinen tila ja kasvu pitkällä aikavälillä. Se kattaa laajasti yrityksen rahoituspäätökset, kuten lainojen, osakepääoman ja muiden rahoitusmuotojen hankinnan, sekä erilaisia välineitä ja analyyseja, jotka auttavat yritystä tekemään päätöksiä rahoituksen hallinnassa.

Mistä voi hakea yrityslainaa?

Pankit ja rahoituslaitokset lainaavat rahaa myös yrityksille. Tarjolla on erilaisia lainavaihtoehtoja, kuten lyhyt- ja pitkäaikaisia lainoja sekä luottolimiittejä. Ennen lainan hakemista kannattaa tutustua eri pankkien tarjoamiin lainaehtoihin ja kilpailuttaa lainatarjouksia.

Paljonko laskurahoitus maksaa?

Laskurahoituksen hintaan vaikuttavat yrityksesi sekä laskun vastaanottajan luottokelpoisuus. Palvelusta voidaan veloittaa kiinteä maksu tai prosenttiosuus laskun summasta.

Miten laskurahoitus toimii?

Yksinkertaistettuna laskurahoitus tarkoittaa sitä, että rahoitusyhtiö ostaa asiakkaillesi lähetettäviä laskuja ja ne toimivat vakuutena yritykselle tarjottavalle luotolle.

Yritysrahoitus auttaa investoinneissa ja toiminnan laajentamisessa.
Yritysrahoitus auttaa investoinneissa ja toiminnan laajentamisessa.

Kiinteistörahoitus

Kiinteistörahoitus tarkoittaa kiinteistöjen ostamista tai rahoittamista. Kiinteistörahoitus voi olla hyvä vaihtoehto, jos yritys haluaa investoida kiinteistöihin ja saada tuottoa vuokratuotoista tai myydä kiinteistön myöhemmin voitolla. Kiinteistörahoituksen avulla yritys voi saada kiinteistöille vakuudellisen lainan tai järjestää kiinteistön vuokrasopimuksen.

Miksi hakea kiinteistörahoitusta?

ritykset hakevat yhä enemmän kiinteistörahoitusta erilaisten kiinteistöprojektien rahoittamiseen. Kiinteistörahoitus perustuu siihen, että lainanottaja antaa kiinteistön vakuudeksi lainalleen. Kiinteistörahoitusta haetaan yleensä uuden kiinteistön hankkimiseen, olemassa olevan kiinteistön laajentamiseen tai lyhytaikaisten tarpeiden rahoittamiseen, kuten remontointiin. Suomessa on monia lainanantajia ja pankkeja, jotka tarjoavat kiinteistölainoja.

Mitä kiinteistörahoituksen saamiseen vaaditaan?

Kiinteistörahoituksen hakemiseen tarvitaan yleensä kiinteistöjen panttaus, osakepanttaus tai henkilökohtainen tai emoyhtiön takaus. Vaikka vakuuksien ja henkilötakausten riskiä pyritäänkin välttämään, niiden sisällyttäminen hakemukseen parantaa mahdollisuuksia saada kiinteistörahoitusta ja saada parempia rahoitusehtoja.

Kiinteistörahoituksessa rahoitussummat ovat yleensä suurempia kuin perinteisissä yrityslainoissa, joten lainanantajat vaativat usein enemmän erilaisia dokumentteja hakemusprosessin yhteydessä. Tärkeitä tietoja hakemukseen sisällytettäväksi ovat kiinteistökohteen tiedot, kuten kiinteistötunnus, arviokirjat tai arvoselvitys sekä likviditeettisuunnitelmat tai projektiarviot kustannuksineen ja aikatauluineen monimutkaisempien kauppojen yhteydessä.

Laskurahoitus

Laskurahoitus on rahoitusmuoto, jossa yritys myy myyntisaamisiaan rahoitusyhtiölle. Rahoitusyhtiö maksaa myyntisaamiset ennakkoon yritykselle, jolloin yritys saa rahoituksen nopeasti ja voi käyttää rahat liiketoimintansa kehittämiseen. Laskurahoitus on hyvä vaihtoehto, kun yrityksellä on paljon myyntisaamisia ja se haluaa saada rahat nopeasti käyttöönsä.

Milloin laskurahoitus kannattaa?

Laskurahoitus on erinomainen ratkaisu yrityksille, jotka kohtaavat kustannuksia ennen kuin saavat maksunsa, ja joilla on paljon myyntisaatavia taseessa. Jos esimerkiksi teet aliurakointia isolle rakennusliikkeelle, on hyvin tavallista että laskusi maksetaan vasta 30 tai jopa 60 päivän kuluttua. Tällaisessa tapauksessa laskurahoitus tarjoaa nopean pääoman saamisen vaihtoehdon. Laskurahoitus auttaa yrityksen kassavirran hallinnassa ja vähentää luottoriskiä.

Laskurahoituksen kustannukset

Laskurahoituksen kustannukset vaihtelevat. Yleensä laskurahoitusyhtiö veloittaa kiinteän maksun tai tietyn prosenttiosuuden laskun summasta tarjotusta palvelusta. Laskurahoituksen hinta on tullut ajan myötä edullisemmaksi, ja kilpailuttamalla voit saada hyvän yleiskuvan siitä, millaiset kustannukset liittyvät niihin laskuihin, joita haluat rahoittaa tai myydä.

Laskurahoituksen hinta riippuu myös yrityksesi sekä laskun vastaanottajan luottokelpoisuudesta. Koska eri toimijoiden kustannukset voivat vaihdella paljon, erilaisten laskurahoitusvaihtoehtojen vertailu voi auttaa sinua löytämään edullisimman vaihtoehdon parhailla ehdoilla.

Yritysleasing

Yritysleasing tarkoittaa sitä, että yritys vuokraa laitteita, ajoneuvoja tai muita tarvittavia välineitä leasing-yhtiöltä. Leasing-sopimuksessa sovitaan leasing-ajasta, kuukausimaksusta ja muista ehdoista. Yritysleasing on hyvä vaihtoehto, kun yritys haluaa käyttää laitteita tai ajoneuvoja, mutta ei halua sitoutua niiden omistamiseen tai niiden ylläpitämiseen.

Yritysleasing voi olla rahoitusleasing tai käyttöleasing. Rahoitusleasing tarkoittaa sitä, että yritys maksaa kuukausittain leasing-maksuja ja voi ostaa laitteen tai ajoneuvon sopimuskauden päättyessä. Käyttöleasing tarkoittaa sitä, että yritys vuokraa laitteen tai ajoneuvon sopimuskauden ajan ja palauttaa sen sopimuskauden päättyessä.

Leasingin edut

Monet yritykset tarvitsevat uusia laitteita laajentaakseen liiketoimintaansa, mutta niiden hankkiminen voi olla suuri investointi, joka vaatii merkittävän määrän pääomaa. Yritysleasingin avulla yritykset voivat kuitenkin vapauttaa pääomaa myymällä jo omistamiaan laitteita ja vuokraamalla niitä leasing-yhtiöltä. Tällöin yritys ei tarvitse tehdä suurta alkuinvestointia, vaan voi maksaa laitteiden käytöstä kuukausittain kiinteällä kuukausimaksulla ja kiinteällä korolla. Tämä mahdollistaa yrityksille helpomman budjetoinnin ja hallinnan kuluista, mikä puolestaan voi auttaa niitä kasvattamaan liiketoimintaansa ilman suurta taloudellista riskiä.

Leasing on yksi yritysrahoituksen muodoista
Leasing on yksi yritysrahoituksen muodoista.

Yhteenveto

Yrityksen rahoitusta on tärkeä suunnitella huolella, jotta se voi kasvaa ja menestyä. Yrityslaina, kiinteistörahoitus, laskurahoitus ja yritysleasing ovat neljä tärkeää rahoitusvaihtoehtoa, jotka yrityksen tulee harkita liiketoimintansa tarpeiden mukaan. Jokaisella rahoitusvaihtoehdolla on omat edut ja haitat, joten on tärkeää tutkia huolellisesti eri vaihtoehtoja ja valita sopivin yrityksen tarpeiden mukaan.

Suositut tällä viikolla

Finnair Economy Superlight -uusi lipputyyppi: Lue Vinkkimme

Finnair otti 1. kesäkuuta 2023 käyttöön uuden Economy Superlight...

Miten puhua rahasta?

Rahasta puhuminen – tie taloudelliseen hyvinvointiin ja parempiin ihmissuhteisiin Rahasta...

Ostajan oikeudet ja vastuut: kattava opas taloudenhallintaan

Ostajan oikeudet ja vastuut – kattava opas taloudenhallintaan Kuluttajana Suomessa...

Erilaiset maksutavat

Lähi- ja mobiilimaksaminen – nykyaikaiset maksutavat Lähi- ja mobiilimaksaminen ovat...

Kuinka varmistaa huoleton eläke?

Kuinka varmistaa huoleton eläkeaika? – Taloudenhallinnan perustaidot Eläkeaika on monelle...

Asiaa eri aiheista

Finnair Economy Superlight -uusi lipputyyppi: Lue Vinkkimme

Finnair otti 1. kesäkuuta 2023 käyttöön uuden Economy Superlight...

Miten puhua rahasta?

Rahasta puhuminen – tie taloudelliseen hyvinvointiin ja parempiin ihmissuhteisiin Rahasta...

Ostajan oikeudet ja vastuut: kattava opas taloudenhallintaan

Ostajan oikeudet ja vastuut – kattava opas taloudenhallintaan Kuluttajana Suomessa...

Erilaiset maksutavat

Lähi- ja mobiilimaksaminen – nykyaikaiset maksutavat Lähi- ja mobiilimaksaminen ovat...

Kuinka varmistaa huoleton eläke?

Kuinka varmistaa huoleton eläkeaika? – Taloudenhallinnan perustaidot Eläkeaika on monelle...

Ymmärrä sopimukset – taloudenhallinnan perusta

Sopimukset ovat arjen taloudenhallinnan kulmakiviä. Olipa kyseessä asunnon vuokraaminen,...

Mobiilimaksaminen – Helppo ja turvallinen tapa hoitaa maksuja

Mobiilimaksaminen – Helppoa ja turvallista maksamista älypuhelimella Mobiilimaksaminen on moderni...

Milloin ensimmäinen palkka maksetaan?

Milloin ensimmäinen palkka maksetaan? Ensimmäisen palkan maksaminen voi herättää...
spot_img

Aiheeseen liittyvää

Suosittuja Aihealueita

spot_img