Moodle on 100% ilmainen ohjelmisto. Moodle oppimisalustan avulla voi luoda esimerkiksi verkkokursseja ja web-sivustoja. Moodle on jatkuva kehitysprojekti, jonka tarkoituksena on tukea sosiaalista kehitystä opetuksessa ja opiskelussa.
Moodle on täysin vapaa ja ilmainen, vapaan lähdekoodin ohjelmisto (GNU Public Licensen alainen). Se tarkoittaa, että itse sisältö on tekijänoikeuksien alaista, mutta sinulla on enemmän oikeuksia siihen. Sinulla on siis oikeus kopioida, käyttää ja muokata Moodlen antamaa sisältöä. Poikkeuksena käyttäjän täytyy kuitenkin hyväksyä seuraava sääntö käyttäessäsi Moodlea:
Lue siis lisenssi tarkasti saadaksesi lisää tietoja tai ota yhteyttä tekijänoikeuksien haltijaan suoraan kysyäksesi kysymyksiä.
Moodle on ilmainen, avoimen lähdekoodin oliopohjainen oppimisalusta, jota kutsutaan myös virtuaaliseksi oppimisympäristöksi (lyhenne engl. VLE). Se soveltuu monenlaisille käyttäjäryhmille ja hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Moodle on vapaasti saatavissa ja ladattavissa Moodlen sivustolta ja ohjelmisto tarjoaa työvälineitä muun muassa vuorovaikutukseen, nykyaikaiseen sisällöntuottamiseen ja materiaalin jakamiseen tehokkaasti. Moodlea voit räätälöidä ja säätää omanlaiseksesi monipuolisilla liitännäisohjelmilla joista useimmat ovat ilmaisia. Moodleen saa onneksi lukuisia eri teemoja, joilla ohjelmiston ulkonäköä voi muokata mieleisekseen ja projektille sopivamaksi.
Moodle -ohjelman nimi tulee alun perin keksijänsä ja kehittäjänsä Martin Dougiamaksen etunimen ensimmäisestä (M) kirjaimesta johon on myöhemmin lisätty viitteitä englanninkielisistä sanoista ”Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment”, jolloin on syntynyt Moodle.